Apporteerwedstrijd op vogels die zijn aangewezen in een ontheffing of vrijstelling en op duiven- en eendentrek

Het organiseren van apporteerwedstrijden tijdens relatief grote drijfjachten op kleinwild wordt de laatste jaren in Nederland alsmaar moeilijker. Wel zijn er in Nederland nog steeds schitterende jachten, waarbij wordt aangezeten op eenden, duiven, kraaien, kauwen of ganzen. Tijdens dergelijke jachten kunnen de kwaliteiten van apporterende honden uitstekend, ook in wedstrijdverband, worden getest. Dergelijke wedstrijden zijn een waardevolle bijdrage aan het beoordelen van apporterende honden.cropped-img_2006-1024x325

Verscheidene jachtcombinaties zijn bereid een dergelijke jacht met een veldwedstrijd te combineren. Dit soort jachtdagen zijn echter niet lang van te voren te plannen. Er is plotseling trek en dan wordt er gejaagd. Derhalve kunnen dit soort wedstrijden niet vroegtijdig worden aangekondigd.

IMG_4372abcDe wedstrijden worden opgenomen in de veldwedstrijdkalender met een fictieve datum, waarop kan worden ingeschreven. Zodra de definitieve datum bekend is, wordt door de organisatie contact opgenomen met de inschrijvers.

 

FTC BULLETIN 2017-01 (apporteerwedstrijd op vogels die zijn aangewezen in een ontheffing of vrijstelling en duiven- en eendentrek)