Gouden erespeld voor Gerard Miegies

Tijdens de keurmeesterdag van de Commissie Jachthondenproeven op 2 juni jl. werd door Hugo Stempher, namens de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland, de gouden erespeld uitgereikt aan Gerard Miegies.

De gouden erespeld ontving hij in verband met het 30 jaar keurmeesterschap, Gerard werd in 1988 benoemd tot keurmeester voor de jachthondenproeven.

Gerard is al sinds 1973 actief in de hondensport. In 1979 nam hij met zijn labrador Hanibal van Marleans deel aan de Nimrod.

Hij was meer dan 40 jaar actief bij de kynologenclub Amsterdam en startte in 1975 met training van zijn jachthonden.  Tot en met 2016 heeft hij zelf training geven. Daarnaast organiseerde hij ‘dummydagen’, later gevolgd de organisatie van workingtesten en teamwedstrijden.  Gerard is een gedreven hondenman en kon beginnende voorjagers flink enthousiast maken voor de jachthondensport.

Gerard heeft besloten te stoppen met keuren van de jachthondenproeven. Hij heeft talloze proeven mogen beoordelen en dat altijd met heel veel inzet en plezier gedaan.